OVER ONS

Middels jarenlange ervaring kunt u bij Corten Staal Limburg terecht voor al uw Cortenstaal producten. Cortenstaal wordt steeds vaker gebruikt om mooie ontwerpen te kunnen realiseren voor o.a. aanleg van tuinen. De karakteristieke oranjebruine roestkleur geeft Cortenstaal een tijdloze stoere en robuuste uitstraling en vormt daardoor een mooi contrast in uw tuin. Daarnaast zijn alle producten uitermate duurzaam vanwege de beschermende eigenschap van Cortenstaal en zal het niet doorroesten in tegenstelling tot normaal staal. Hierdoor heeft Cortenstaal een zeer lange levensduur.

Naast onze standaard producten zijn wij voornamelijk gespecialiseerd op maatwerk. Middels een modern machinepark kunnen we snel en vakkundig producten vervaardigen.

Ons maatwerk kunt u bijvoorbeeld vinden onder onze map “Projecten”.

WAT IS CORTENSTAAL NU PRECIES?

Cortenstaal is een metaallegering bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd.
Cortenstaal is blank staal dat onder invloed van weer en wind gaat roesten. Normaal zou metaal daarvan te lijden hebben, maar deze roestlaag is zo dicht dat hij als een beschermlaag werkt en doorroesten juist voorkomt.

De bloembakken/producten van Cortenstaal worden standaard zonder roest geleverd en zijn dan nog donker van kleur.
Tijdens het roestproces kleurt het materiaal langzaam oranjebruin en kan het staal roestwater afgeven.
Zet cortenstalen objecten daarom niet direct op het terras, maar op een bedje van grind.
Als de dichte roestlaag eenmaal op het Cortenstaal zit, geeft het ook niet meer af. “Je zou er dan bij wijze van spreken met een witte broek op kunnen gaan zitten”.
Het roesten duurt maximaal anderhalf jaar, afhankelijk van het weer en de plek waar het product staat.